У харківському екопарку створять “Лебедину казку”

Під Харковом на базі Триозер’я планують створити локацію” Лебедина казка”, де будуть реабілітувати водоплавних птахів і болотних черепах. Саме туди будуть направляти підранків, яких приносять у Фельдман Екопарк. Про це повідомили в соціально-гуманітарному комплексі.

У Харкові гуска виховує осиротілих лебедят

За словами засновника екопарку, ветеринари надають допомогу постраждалим птахам і тваринам, після чого випускають їх на волю. Однак деякі з “пацієнтів” вирішують залишитися поблизу від рятівників.

“Часто тварини, яких ми випускаємо в природу, вибирають ці місця для життя. Тут вже були помічені молоді болотні черепашки – нащадки випущених нами рептилій. Тут же вже другий рік можна побачити зграйки довгохвостих синиць, яких ми традиційно випускаємо навесні разом з іншими горобиними птахами, а також кажанів, врятованих Центром реабілітації рукокрилих”, – розповів Олександр Фельдман.

project_hover_6269_bolotnaya_cherepaha_1.jpg

Фото: feldman-ecopark.com

Надалі локацію планують зробити доступною для відвідувачів і проводити на ній екоосвітні проєкти. В екопарку хочуть проводити в “Лебединій казці” заняття для юннатів, а також дозволити студентам-біологам проходити там практику.

Нагадаємо, раніше в Фельдман Екопарк привезли вовків, вилучених українськими митниками у контрабандистів в аеропорту “Бориспіль”. Як повідомили в Держприкордонслужбі, громадянин Індії намагався відправити хижаків в Непал під виглядом сибірських лайок. Співробітники аеропорту звернули увагу на нехарактерну для собак поведінку: звірі вили, а не скиглили, та й зовні не особливо походили на лайок. Документів на перевезення тварин відправник не мав. Тому контрабандних вовків вилучили та передали в екопарк відповідно до меморандуму про співпрацю між мультикомплексом та Державною митною службою України.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі