У харківському екопарку вигодовують дитинча болотної мавпи

Співробітники Фельдман Екопарку штучно вигодовують дитинча болотної мавпи, від якого відмовилася мати. Малюк з’явився на світ в кінці вересня, його назвали Жорою. Як повідомили в екопарку, маму малюкові замінила завідуюча сектором приматів Ольга Прокопова – з перших днів життя вона майже весь час з ним: годує, доглядає, виховує і грає.

У харківському екопарку створять “Лебедину казку”

“Перші два тижні доводилося годувати спеціальною молочною сумішшю кожні три години. Тому скрізь возила Жору з собою — на роботу, з роботи, а ночував він у мене вдома. Зараз їсть п’ять разів на день, і тепер можу залишати його на ніч в окремому вольєрі. До інших болотних мавп пускати його поки не можна. Для того, щоб дитинча адаптувався та був прийнятий у свою зграю, має пройти час”, – розповіла Ольга Прокопова.

За її словами, випадки, коли тварини, що містяться в неволі, відмовляються від малюків – не рідкість. Долі таких дитинчат складаються по-різному: вигодувані штучно, вони можуть і не бути визнані батьківською групою. Тоді їм шукають нову сім’ю, що складається з ровесників.

“У природі молодій самці, яка народила вперше, допомагають інші більш досвідчені родичі. В умовах зоопарку цю функцію часто беруть на себе співробітники. У нас для звірят-відмовників створюють змішані “ясла”. Відвідувачі екопарку могли, наприклад, бачити, що мавпочки різних видів, але приблизно одного віку проживають разом. Зазвичай потім ми їм шукаємо сім’ї в інших зоопарках”, – розповіла Ольга Прокопова.

Вовків, яких контрабандисти намагалися вивезти під виглядом собак, доставили в харківський екопарк

Болотна мавпа, або мавпа Аллена – невелика мавпа з шерстю чорно-зеленого забарвлення родом вона з Центральної Африки. Мешкає в затоплюваних лісах, біля води, куди пірнає в разі небезпеки. Добре плаває, між пальцями кінцівок є невеликі, але помітні перетинки. Вид поки не є зникаючим, хоча ареал проживання щорічно скорочується. У вітчизняних та європейських зоопарках болотну мавпу можна зустріти нечасто. У Фельдман Екопарк живе чотири представники цього виду.

Нагадаємо, раніше в екопарку повідомили про скасування безкоштовних автобусів.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі