У Харкові 60 підприємців оштрафували за те, що вони не прибрали сніг

На проспекті Гагаріна, в районі вулиці Одеської, пройшов рейд, в ході якого перевірили, чи прибирають підприємці сніг. Як повідомили в пресслужбі Харківської мерії, згідно з правилами благоустрою міста, підприємці зобов’язані упорядковувати 20-метрову зону, прилеглу до їх торгових точок.

Обов’язкові касові апарати та нові штрафи: що чекає підприємців Харкова

Перевіряючі з’ясували, що багато підприємців прибирають сніг та посипають тротуари сіллю або піском, але деякі ігнорують вимоги правил благоустрою. Порушникам видають припис прибрати територію протягом трьох днів, і якщо цього не буде зроблено, то підприємцю загрожує штраф: для фізичних осіб – до 1360 гривень, для юридичних – 1700 гривень.
За інформацією начальника відділу підприємництва та економічного розвитку Основ’янської райадміністрації Олександра Саніна, у січні перевірили понад 1700 об’єктів споживчого ринку. За результатами рейдів підприємцям вручили 682 повідомлення. Також було складено 60 протоколів про адміністративне правопорушення. В адміністрації повідомили, що рейди триватимуть.

Нагадаємо, Держпродспоживслужба зафіксувала 64 порушення мовних норм у рекламі, коли інформація поширювалася російською мовою. У 57 випадках були накладені штрафи, їх загальна сума склала 160,6 тисячі гривень.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі