У Харкові чиновники перевіряють, як бізнес прибирає сніг з льодом

Виконавчі органи Харківської міськради проводять рейди та оцінюють, як підприємці прибирають біля своїх об’єктів. Перевірки провели на вулиці 23 Серпня та проспекті Перемоги. Про це повідомили на сайті мерії.

Ожеледиця в Харкові: куди звертатися з травмами

“Комунальні служби міста в посиленому режимі очищають місто від снігу і льоду, обробляють дороги та тротуари спеціальними сумішами. Однак, крім комунальників, зимове прибирання повинні здійснювати й суб’єкти підприємницької діяльності, і зазвичай це не виконується. На жаль, це призводить до травмування пішоходів”, — заявила начальниця відділу Департаменту контролю Наталія Миргород.

За словами чиновниці, комерсанти повинні виконувати правила благоустрою, навіть якщо їх об’єкти або підприємства зараз закриті. В іншому випадку, стверджують в мерії, підприємцям загрожує відповідальність за статтею 152 (“порушення правил благоустрою”) КУпАП. Вона передбачає штрафи від 1360 до 1700 гривень (для фізичних та юридичних осіб).

У Харкові понад 70 житлових будинків і одна школа тимчасово залишаться без опалення та гарячої води

Нагадаємо, раніше поліція проводила рейди в метрополітені. Правоохоронці перевіряли, чи всі пасажири знаходяться всередині в масках. Порушників просили надіти засоби індивідуального захисту і поки що не карали, проте злісним “безмасочникам” може загрожувати адміністративна відповідальність та штраф від 17 до 34 тисяч гривень. У жовтні 2020 року перевірки відбулися на станції метро “Проспект Гагаріна”.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі