У Харкові депутата міськради від ОПЗЖ до грудня відправили під нічний домашній арешт

Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід фігурантам справи про заволодіння грошима з держбюджету. Одним з них виявився депутат міськради від “Опозиційної платформи – За життя” Ігор Шрам. Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

Директора одного з харківських КП підозрюють у розтраті 1,4 мільйона

За даними слідства, посадові особи двох фірм заволоділи коштами, виділеними на будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу в селищі Новопокровка Чугуївського району. У справі фігурують ТОВ “Горпром” і науково-виробниче підприємство “Укр-ника”. Загальна сума збитків склала 9,3 мільйона гривень. За ці гроші фігуранти купили автомобіль Audi Q8. Ще 2,4 мільйона перерахували на особистий рахунок одного з учасників, а 865 тисяч – направили другій компанії.

Згідно з даними з відкритих джерел, засновником і директором “Горпрома” є депутат Ігор Шрам. У його декларації за 2020 рік згадана Audi Q8, яка належить компанії. Втім, представник ОПЗЖ має право керування транспортним засобом. Другою фірмою керує Ксенія Долбіна.

Нерухомість в Криму, кімната у флігелі і власна залізнична колія: що декларують депутати Харкова

Зараз трьом громадянам інкримінують злочини, передбачені статтями 191 (“привласнення або розтрата майна в особливо великому розмірі”) і 366 (“зловживання службовим становищем”) КК України.

В ході розгляду прокуратура просила відправити фігурантів під варту, а захист клопотала про домашній арешт. Суддя Костянтин Садовський вирішив обмежитися нічним домашнім арештом для всіх учасників, в тому числі обравши цей запобіжний захід Ігорю Шраму.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі