У Харкові до будинків, в яких вимкнули опалення через аварію, подали тепло

Наразі тривають розповітрення під’їздів і будинків та земляні роботи на місці розриття. Про це повідомили у КП “Харківські теплові мережі”.

Дефект на 95-й магістралі виявили в суботу. Ремонтні бригади тепломереж одразу приступили до робіт. Труба діаметром 1000 міліметрів розташована на значній глибині під землею, вкрита бетонними лотками. Шурф оперативно розкопали. Систему довелося наполовину злити, щоб уникнути розмерзання. Основний дефект локалізували швидко, потім тривало заповнення системи.

У місті Харківської області будуть вимикати опалення на кілька годин на добу

Ділянку 95-ї магістралі, яка не витримала жорсткого режиму воєнного опалювального сезону, планували замінити , але через бойові дії, це стало неможливим. Хоча інший, більш проблемний відрізок магістралі, довжиною 700 метрів, який приносив багато проблем ще минулого року, замінити встигли. Також модернізували і повністю реконструювали дві магістральні камери, які сьогодні допомогли оперативно і з найменшими втратами перекрити трубу. В решті решт , майже за 2 доби харківським теплоенергетикам вдалося двічі злити і заповнити системи у Немишлянському та частині Індустріального району, при тому , що тільки заповнення системи триває 8 годин. На 12-ту ночі у неділю дефект був усунений, системи заповнені.

Система погано переносить багаторазове заповнення через перепади напруги: кожна зміна режимів тиску в системі має побічний ефект – гідроудари. Особливо болісно на них реагують старі труби.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі