У Харкові ледь не загинув новонароджений: дитину та маму врятували медики

У Харкові у дитини зупинилося серце під час важких пологів. Однак дві бригади швидкої змогли врятувати і малюка, і маму. Про це повідомили в Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

У Харкові врятували чоловіка з COVID-19, у якого зупинилося серце

Сьогодні о 01:48 служба “103” отримала виклик про пологи у 33-річної громадянки Нігерії. На місце події виїжджала бригада у складі фельдшера Олега Шеремета та водія Олексія Севостьянова. Вони надали породіллі акушерську допомогу, проте через положення плода процес проходив з ускладненнями.

О 02:15 малюк з’явився на світ, проте його серце практично відразу зупинилося. На допомогу колегам прийшла друга бригада медиків — лікар Наталія Мащенко, фельдшер Олег Лучкін та водій Сергій Кандала. Спільними зусиллями медики змогли врятувати життя хлопчика та його мами. Пізніше іноземку та її сина госпіталізували.

271563781_457140769343086_7243577674709370258_n.jpg

Фото: Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

Нагадаємо, раніше під Харковом бригада швидкої врятувала тримісячну дівчинку. Про це розповіла мати дівчинки в міському Telegram-каналі “Труха”. За словами жінки, її дочка знепритомніла та перестала дихати. Медик оперативно дав їй кисень, після чого дитину доставили в обласну дитячу лікарню. Там дівчинці надали необхідну допомогу. У Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф повідомили, що дитину врятувала бригада у складі фельдшера Артема Піскуна, медсестри Юлії Ковальової та водія Андрія Кириченка.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі