У Харкові мікроавтобус збив пішохода: водій проведе за гратами три роки

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вердикт у справі про ДТП на вулиці Біблика. Фігурант визнав свою провину, але заявив, що побачив пішохода буквально за чотири секунди до аварії. Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

Водій іномарки збив на смерть чоловіка і зник з місця аварії

Інцидент стався 9 вересня 2020 року. Водій Renault Master збив пішохода, який переходив дорогу в недозволеному місці. Потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження: перелом гомілки з некрозом шкірного клаптя, переломи вертлюжної западини (частина тазу – Ред.) та ребер, а також щелепно-лицьову травму.

В ході розгляду харків’янин, який перебував за кермом, визнав свою провину. Чоловік заявив, що занадто пізно помітив пішохода і не зміг уникнути зіткнення. Гальмувати він не став тому, що у ходової частини машини зламалися б деталі. Фігурант також стверджував, що потерпілий був п’яний та в навушниках.

У Харкові 18-річний водій на смерть збив пішохода і втік з місця ДТП

За порушення правил безпеки дорожнього руху суд засудив водія до трьох років позбавлення волі з трирічною забороною керувати транспортними засобами. Його зобов’язали виплатити потерпілому 250 тисяч гривень компенсації моральної та матеріальної шкоди, а також за юридичну допомогу. На цей час вердикт не набув чинності та може бути оскаржений в апеляції. 

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі