У Харкові на 91-му році життя помер професор з ХНУ імені Каразіна

Юрій Лосєв працював на кафедрі теоретичної та прикладної системотехніки, а також був академіком Академії наук прикладної радіоелектроніки та Академії зв’язку України. Колеги називали його одним з головних фахівців в області інформаційних технологій. Про це повідомили на сторінці ЗВО в Facebook.

У Харкові помер відомий шаховий тренер

Юрій Лосєв народився у 1930 році на території Української РСР. Отримавши в Харкові вищу освіту, чоловік залишився працювати в артилерійській радіотехнічній академії. У 53 роки став доктором технічних наук, займався дослідженнями, викладав у ХНУРЕ. У 2005 році став професором в Харківському національному університеті імені Каразіна.

За час наукової кар’єри він написав шість підручників і п’ять монографій, створив понад 70 винаходів і удосконалень, підготував п’ятьох докторів наук. Успіхи Юрія Лосєва були відзначені орденом “За службу Батьківщині” III ступеня, а також різними медалями й званням “Заслуженого діяча науки та техніки України”. У ХНУ імені Каразіна висловили співчуття близьким та рідним вченого.

“Світла пам’ять про Юрія Івановича назавжди залишиться в серцях усіх, хто його знав”, – розповіли в ЗВО.

У Харкові попрощалися з останнім Героєм Радянського Союзу

Нагадаємо, раніше в Харкові помер відомий актор. Олексій Рубинский пішов з життя в червні нинішнього року у віці 68 років. За нашими даними, у харків’янина було складне імунне захворювання, в результаті якого з 2015 року він втрачав слух. Попри недугу, актор до останнього дня продовжував грати в театрі й озвучувати тексти для телебачення.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі