У Харкові незрячим паралімпійцям подарували книги і квитки в зоопарк – спортсменка

Харківська спортсменка Марина Литовченко висловила обурення подарунками, які незрячі спортсмени отримали від міськради. За її словами, чиновники не потурбувалися про те, щоб книги були зі шрифтом Брайля. Про це медалістка Ігор у Токіо розповіла на своїй сторінці в Facebook.

“Срібло – значить, є куди прагнути”: п’ятиразовий чемпіон Паралімпіади розповів про медалі, Токіо і мрії

Спортсменка нагадала, що після Паралімпіади з ними зустрічалися представники обласної та міської влади. На заходах звучали гучні слова про підтримку, однак реальність виявилася куди прозаїчнішою. Так, на зустрічі з в.о. голови ХОДА Олександром Скакуном і керівником облради Тетяною Єгоровою-Луценко паралімпійцям вручили квіти і Powerbank.

Потім учасників Ігор у Токіо запросили до виконуючого обов’язки мера Ігоря Терехова. Він також подякував їм за успішні виступи і передав подарунки.

“І тут вони вручили ще цінніші подарунки, а саме: паралімпійцям, у яких відсутній зір, подарували звичайну книгу про Харків і квитки в зоопарк. Ні, про книги шрифтом Брайля ніхто не подумав”, – написала Литовченко.

1631542241.jpg

Фото: city.kharkov.ua

Харків’янка також обурилася різницею у виплатах між учасниками Олімпіади і Паралімпіади. Згідно з даними міськради, бронзові призери ОІ отримають по $П55 тисяч, а паралімпійці – від 30 до 75 тисяч гривень за медаль і по 200 тисяч у національній валюті за сам факт участі в Іграх.

У мерії повідомили, що останні премії ввели в цьому році і вони є унікальними для України. За словами чиновників, ні в одному місті країни паралімпійці не отримали по 200 тисяч гривень незалежно від завойованих медалей. Інформацію про книжки, не придатних для спортсменів з вадами зору, в міськраді поки уточнюють.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі