У Харкові почне курсувати перший поїзд з інформаційними екранами

У харківському метрополітені протестували відео-інформаційну систему для поїздів. Вона вміщує відомості про станції підземки, а також про транспортні вузли поруч з ними. Про це повідомили в пресслужбі метрополітену.

320 мільйонів євро на метро: Кабмін затвердив умови використання кредиту

Також пасажири можуть подивитися кадри аерозйомки, на яких відображена місцевість і об’єкти топоніміки поруч зі станціями метрополітену. Відео-інформаційна система вже пройшла перевірку та необхідні випробування. Зараз перший електропоїзд готовий до тестової експлуатації з пасажирами. Спочатку систему планують встановити на поїздах Салтівської лінії, а після – Холодногірсько-заводської та Олексіївської лінії метрополітену.

Нагадаємо, раніше в Кабміні озвучили терміни будівництва нових станцій підземки. За словами заступника міністра фінансів України Олександра Кави, навесні цього року ще йшли тендери. Загальний кошторис складе 320 мільйонів гривень, які дали в кредит Європейський банк реконструкції та розвитку разом з Європейським інвестиційним банком. За рахунок цих коштів в Харкові планують побудувати електродепо “Олексіївське”, станції “Одеська” і “Державінська”, а також придбати новий рухомий склад.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі