У Харкові помер професор ХНУ імені Каразіна

23 грудня на 73-му році життя помер колишній декан біологічного факультету Харківського національного університету імені Каразіна. Доктор біологічних наук пропрацював у вузі 28 років. Про це повідомили на офіційній сторінці університету в Facebook.

На станції “Київська” помер “голос” харківського метро Юрій Вірченко

Василь Жмурко працював у ХНУ імені Каразіна з 1993 року. За цей час вчений 23 роки очолював кафедру фізіології та біохімії рослин і мікроорганізмів. У 2016-2021 роках він керував біологічним факультетом. Харків’янин був автором більш ніж 200 наукових публікацій, отримав шість патентів на винаходи, підготував десять навчально-методичних посібників. У виші висловлюють співчуття рідним і близьким Василя Жмурка.

У єгипетському госпіталі помер знаменитий Харківський мотомандрівник

Нагадаємо, рівно місяць тому з життя пішов вчений, антифашист, колишній в’язень чотирьох нацистських концтаборів Ігор Малицький. Під час окупації Харкова в 1943 році був викрадений німецькими загарбниками до Німеччини, протягом трьох років був в’язнем чотирьох таборів. Малицький неодноразово збігав, в травні 1945 року брав участь у повстанні та з групою ув’язнених з боями пішов назустріч військам переможців. Також був професором, кандидатом технічних наук у галузі технології та складальних процесів у машинобудуванні.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі