У Харкові презентували швейцарський трамвай (Фото)

Швейцарська компанія Stadler показала в дії зразок трамвайних вагонів, які можуть поповнити міський парк.

Презентація пройшла в рамках міжнародної конференції “Харків: розвиток та інвестиції”, на якій чиновники мерії та представники компанії Stadler підписали меморандум про співпрацю.

Трамвай проїхав від готелю Kharkiv Palace, де проходила конференція, до розворотного кола “Лісопарк” і назад. Це трисекційний трамвай нового покоління з підвищеними умовами для комфортного перевезення пасажирів. У салоні передбачені два майданчики для інвалідних крісел, велосипедів або колясок. Трамвай низькопідлоговий, що робить його пристосованим для різних категорій пасажирів.

20211006_132018.jpg

Вагон облицьований легкими алюмінієвими панелями, стійкими до корозії, що дозволяє продовжити термін служби трамвая і полегшити його обслуговування. Спеціальна конструкція забезпечує високу плавність ходу.

“Ми потребуємо того, щоб парк трамваїв був кардинально замінений. І я сподіваюся, що Stadler буде в Харкові, а харків’яни будуть насолоджуватися поїздками в комфортних трамваях”, – заявив секретар міськради Ігор Терехов на церемонії підписання меморандуму.

Stadler – провідний швейцарський виробник поїздів і трамваїв. Компанія володіє заводами в різних країнах Європи і постачає свою продукцію у 28 країн світу.

Коментарі