У Харкові прокурор купив квартиру майже за 4 мільйони гривень

Прокурор відділу в Харківській обласній прокуратурі Володимир Малинка повідомив про зміни в матеріальному стані.

У Харкові ректор університету купила квартиру за 1,9 мільйона гривень

Про це стало відомо 27 травня завдяки матеріалам на порталі електронних декларацій Національного агентства по запобіганню корупції. Так, згідно зі змінами, обвинувач став власником просторої квартири площею в 131,3 м кв. Обновка обійшлася прокурору в 3,84 мільйона гривень.

Згідно з щорічною декларацією, торік прокурор заробив 397 тисяч гривень, його дружина принесла в сімейний бюджет 279,8 тисячі. Водночас, Володимир Малинка позичив третім особам 120 тисяч доларів (близько 3 мільйонів гривень).

До нинішнього року власної квартири у прокурора не було. Згідно з декларацією, він має право безплатно користуватися двома квартирами, які належать батькам, ще одна квартира на 96 м кв належить його дружині. У списку нерухомості самого обвинувача значиться тільки гараж, який він купив у 2020 році за 60,09 тисяч гривень.

Разом з тим, Малинка задекларував гонорари на 3,5 мільйона гривень. Першу виплату в розмірі 2,96 мільйона він отримав від АТ “Кредобанк”, ще 826,5 тисяч – від Надії Малинки.

Сім’я головного дорожника Харкова купила будинок в Іспанії за 16 мільйонів гривень

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський минулого року заробив 19 мільйонів гривень. Згідно з електронною декларацією, опублікованій на сайті Національного агентства з протидії корупції, гарант заробив на посаді глави держави 336 тисяч гривень (28 тисяч гривень на місяць). При цьому перша леді за рік отримала в “95 Кварталі” 952,9 тисяч гривень (77 тисяч гривень на місяць). Загальний дохід подружжя Зеленських склав 22,747 мільйона гривень. З цієї суми 19 мільйонів належать гаранту.

Коментарі