У Харкові просять збільшити кількість ліжок для хворих коронавірусом

Чиновники пропонують повернути в “ковідний реєстр” лікарню №18 і пологовий будинок №2. Про це повідомили в пресслужбі Харківської міськради з посиланням на віцемера з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Світлану Горбунову-Рубан.

За інформацією чиновника, навесні в місті значилося 930 ліжок для пацієнтів з коронавірусом, які розгорнули в п’яти лікарнях (№13, 17, 18, 25 і пологовому будинку №2). Влітку пологовий будинок і лікарню №18 виключили з реєстру медичних установ для хворих коронавірусом. Тому зараз в місті є тільки 770 ліжок для ковідних пацієнтів.

Чиновники міськради звернулися до Харківської облдержадміністрації з пропозицією повернути в дві клініки в реєстр. Горбунова-Рубан зазначила, що потужності трьох лікарень вже повністю використовували. Тепер ХОДА повинна звернутися до Міністерства охорони здоров’я, щоб розширити “ковідний фонд” за рахунок ліжок, які вже є у виключених медустановах.

Де в Харківській області можна зробити щеплення від коронавірусу (список пунктів)

Нагадаємо, раніше в ХОДА повідомили, що більшість пацієнтів, яких госпіталізували до лікарень, не були щеплені. За інформацією заступника голови облдержадміністрації Михайла Черняка, вакциновані люди переносять вірус легше і жодного з цих пацієнтів не госпіталізували в реанімацію.

Коментарі