У Харкові СБУ викрила турагентство, що підробляли ПЛР-тести

Служба безпеки України провела обшуки в туристичному агентстві. За даними силовиків, співробітники займалися підробкою ПЛР-тестів на коронавірус для своїх клієнтів. Про це повідомили на офіційному сайті СБУ.

У Харкові шахраї “заробляли” на підроблених ПЛР-тестах і сертифікатах чотири мільйони на місяць

Виготовлення фальшивок було організовано ще на початку року. “Документи” дозволяли перетнути кордон, а також не проходити 14-денну самоізоляцію після повернення в Україну. Вартість одного ПЛР-тесту становила 500 гривень, причому послуга була така популярна, що за нею зверталися клієнти інших турагентств. В результаті інфіковані люди могли без перешкод заражати інших, як в Україні, так і за кордоном.

Під час обшуків співробітники спецслужби знайшли підроблені довідки про результати тестування, а також іншу документацію. Одному з власників турфірми оголосили підозру за статтею 325 (“порушення санітарних норм”) КК України. Йому загрожує штраф до 51 тисячі гривень, арешт до шести місяців, обмеження або позбавлення волі на строк до трьох років.

256559026_214640900795330_8936804172464996456_n.jpg

Фото: СБУ

Нагадаємо, раніше в Харкові викрили чоловіків, які підробляли документи. Вони робили паспорти громадян України, Російської Федерації, Вірменії, а також виготовляли документи так званих “ДНР” та “ЛНР”. Фігуранти виробляли дипломи вишів і водійські посвідчення, які відправляли замовникам поштою. Вартість послуги зловмисники оцінили від 500 до 1000 доларів залежно від типу документа та складності виготовлення.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі