У Харкові силовики провели обшуки в мерії

Харківські силовики провели слідчі дії в міськраді, в приміщеннях комунальних підприємств та приватної фірми. Обшуки пов’язані з можливим завищенням цін на постачання харчування в дитячі садки. Про це повідомили в пресслужбі обласної прокуратури.

Справа про знесення пам’ятника Жукову: поліція провела обшуки в активістів

За даними слідства, злочинну схему налагодив директор КП. Він також залучив до неї чиновників мерії та представників приватних підприємств. Управління освіти різних районів Харкова проводили аукціони, на яких перемагали “правильні” компанії. Після цього дитячі сади отримували молоко, сир, масло за завищеними цінами. Загальна сума збитків, завданих бюджету, склала п’ять мільйонів гривень.

Силовики відкрили кримінальне провадження за статтею 191 КК України (“привласнення або розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб”). Всього у цій справі провели 30 обшуків. Зараз вирішується питання про оголошення фігурантам підозри.

image_20210712112403_1.jpeg

Фото: пресслужба обласної прокуратури

Нагадаємо, раніше в Харкові передали до суду справу директора КП. Держслужбовцю може загрожувати до п’яти років позбавлення волі. За інформацією обвинувачів, директор одного з міських комунальних підприємств в серпні 2019 року уклав договір з переможцем тендеру на постачання електроенергії для тролейбусів. Згідно з документами, ціна одного кіловата становила 2,333 гривні. Однак після цього фігурант підписав з бізнесменом кілька додаткових угод, в результаті чого вартість зросла до 2,81 гривні, а обсяг, що купується – знизився. В результаті переможець торгів безпідставно отримав 17 мільйонів гривень.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі