У Харкові спіймали на хабарі головного бухгалтера державного заводу

Кілька днів тому до правоохоронців звернувся чоловік із заявою про те, що головний бухгалтер “Харківського електромеханічного заводу“ вимагає від нього тисячу доларів хабаря. Про це сьогодні повідомили в поліції та прокуратурі Харківської області.

ТОП-7 гучних справ про хабарі у Харкові та області

Слідчі з’ясували, що заявник хотів приватизувати кімнату, яку раніше державне підприємство надало його померлій матері. Щоб отримати необхідну довідку, чоловік звернувся до головного бухгалтера заводу. За надання такого документа з підписом керівництва жінка запросила тисячу доларів.

Головного бухгалтера силовики викрили відразу після отримання грошей. 68-річній жінці оголосили підозру у зловживанні впливом (ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України). Якщо вина співробітниці заводу буде доведена, їй може загрожувати до восьми років в’язниці з конфіскацією майна. Наразі силовики встановлюють інших осіб, причетних до даного злочину.

Ректора Харківського вузу підозрюють в отриманні хабаря

Нагадаємо, раніше Орджонікідзевський райсуд Харкова виніс вирок двом ексспівробітникам заводу “Електроважмаш”, яких звинувачували в отриманні великого хабаря. За даними слідства, заступник голови підприємства з маркетингу і стратегії разом з начальником управління зовнішньої кооперації та комплектації вимагали у комерційного директора “Укрмашіндустрії” 1,5 мільйона гривень за поставку в термін раніше оплаченої продукції. При цьому заступник голови заводу наказав не відпускати вантажівку “Укрмашіндустрії” без особистого розпорядження. Потерпілий передав зловмисникам $36,8 тисячі. Пізніше ці гроші знайшли в кабінеті у начальника відділу. На суді обидва фігуранти визнали свою провину та уклали угоду зі звинуваченням. Суд засудив чоловіків до штрафів у розмірі 25,5 тисяч гривень.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі