У Харкові створили ще 250 місць для пацієнтів з COVID-19 – мерія

У двох харківських лікарнях і пологовому будинку обладнали додаткові ліжко-місця для пацієнтів з коронавірусом. 25 з них розраховані на породіль та вагітних жінок. Про це заявила віцемер з питань охорони здоров’я та соцзахисту Світлана Горбунова-Рубан.

Харківська область увійшла в “помаранчеву зону” – МОЗ

За словами чиновниці, в лікарні №17 “додали” 30 місць, а у 18 – 60 місць. У міському пологовому будинку №2 розмістили 110 ліжок, з яких трохи менше чверті – безпосередньо для породіль. У мерії також запевняють, що в місті немає проблем з доступом до кисневих точок.

“Загалом, у міських лікарнях кисень є. У нас всього 888 концентраторів і 543 точки з киснем на 1020 місць, але централізована подача кисню – більш надійна система, тому будемо його підводити і до додаткових ліжок”, – заявила Горбунова-Рубан.

90% пацієнтів у Харківській області хворіють штамом “Дельта”

Нагадаємо, раніше в Харкові померла від коронавірусу 27-річна породілля. Пацієнтка два тижні перебувала на лікуванні в Харківській обласній клінічній лікарні, але 1 жовтня її серце зупинилося. У ХОДА кажуть: дівчина поступила в клініку 18 вересня. З огляду на стан вагітної, їй зробили кесарів розтин на 33 тижні. Зараз дитина перебуває під наглядом медиків.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі