У Харкові суд відправив до СІЗО водія Infinity

Київський районний суд обрав запобіжний захід для 16-річного Миколи Харківського. Водія Infinity, якого підозрюють за статтею 286 КК України (“порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель людини”), відправили за ґрати. Про це повідомив кореспондент Newsroom.

“Мене відмажуть, і я житиму за кордоном”: сестра постраждалого у страшній ДТП розповіла про мажора за кермом

Прокуратура просила для фігуранта арешту без права внесення застави. Захист, у свою чергу, клопотав про цілодобовий домашній арешт або утримання під вартою з правом внесення застави. Суд підтримав вимоги звинувачення та відправив хлопця за ґрати на 60 днів без права внесення застави.

Нагадаємо, раніше неповнолітнього харків’янина вже засудили. У листопаді 2019 року під час конфлікту з матір’ю та старшим братом своєї однокласниці хлопець відкрив вогонь із пневматичної зброї. У жінки діагностували поранення правої щоки з роздробленою гайморовою пазухою, а у її сина – садна на голові та синець на шиї. Спочатку кримінальне провадження відкрили за статтею 296 (“хуліганство із застосуванням зброї”), але потім перекваліфікували за статтею 122 (“навмисне завдання тілесних ушкоджень середньої тяжкості”) КК України. Вердикт було винесено у липні. Підлітка засудили до двох років позбавлення волі з випробувальним терміном на рік.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі