У Харкові судитимуть податківця, який вимагав $10 тисяч — ДБР

Фігуранту загрожує до 10 років в’язниці з конфіскацією майна. Про це сьогодні повідомили в Державному бюро розслідувань.

За даними слідства, головний ревізор-інспектор податкової служби в Харківській області обіцяв підприємцю допомогти перемогти в аукціоні з продажу нежитлового приміщення. Одноповерхова будівля площею 430 квадратних метрів виставили на торги через податкові борги колишніх власників. За свої “послуги” правоохоронець зажадав від бізнесмена $10 тисяч.

“Подарую вам 15 тисяч гривень”: у Харківській області судді надіслали конверт із запискою та грошима

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 368 (“хабар”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна. Матеріали справи передали до суду.

10000-dol-ssha-za-peremogu-v-aukcioni-z-prodazhu-zastavnogo-majna-dbr-pidozryue-podatkivcya-3-450x395-4fd.jpeg

 

Чиновник райадміністрації в Харкові вимагав хабарі від підприємців — СБУ

Нагадаємо, раніше Московський районний суд Харкова виніс вердикт у справі про можливе отримання хабаря. Співробітника сільськогосподарського вузу звинувачували у вимаганні грошей за допомогу з отриманням посвідчення тракториста-машиніста. Він дізнався, що потерпілому треба отримати посвідчення та медичну довідку. Фігурант пообіцяв допомогти та оцінив свої послуги в 5300 гривень. У вересні 2014 року під час передачі траншу співробітника вузу затримали. Однак суд дійшов висновку, що вина викладача не доведена.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі