У Харкові судитимуть чоловіка, який “зливав” росіянам інформацію про ЗСУ і переміщення військової техніки

Слідством встановлено, що на мешканця Харкова через «Телеграм» вийшов представник російської федерації, який входить до кола джерел інформації співробітників головного управління генерального штабу зс рф. Від ворога чоловік отримав завдання, направлене на встановлення у Харкові місць проживання, розташування, переміщення особового складу ЗСУ та наявного українського озброєння.

Для цього харків’янин об’їжджав місцевість на власному велосипеді і приховано фіксував напрямки руху колон української військової техніки та локації укріпрайонів і фортифікаційних споруд. Також чоловік «шпигував» за місцями базування українських захисників. 

Залізничник з Харкова «зливав» росіянам маршрути ешелонів української військової техніки

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, одного разу під час розмови з росіянином він розповів, що спостерігав за переміщенням військової техніки у Харкові. При цьому зрадник описав зовнішній вигляд та намалював «ескіз», який відправив своєму «куратору». Вищевказана військова техніка була ідентифікована представником рф як ракетна артилерійська система «HIMARS».

Всі відомості зрадник передавав представнику рф через месенджер «Телеграм». Щоб приховати «сліди» листування з російським представником, харків’янин одразу видаляв всі повідомлення.

У червні цього року правоохоронці викрили та затримали чоловіка. Наразі він перебуває під вартою.

51-річного чоловіка обвинувачують у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Справу розглядатиме Дзержинський райсуд Харкова.  Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі