У Харкові судитимуть лісничого, який постачав окупантам деревину для фортифікацій

Харківська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо завідувача одного із секторів ДП «Куп‘янське лісове господарство» за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у квітні службовець перейшов на бік ворога під час окупації Куп‘янська. Росіяни спочатку призначили чоловіка на посаду «головного інженера» у незаконно створеному органі окупаційної влади – «ГП «Купянское лесное хозяйство». У червні за сумлінну роботу російські куратори «підвищили» зрадника та запропонували йому стати «в.о. директора», на що той погодився. Призначав «очільника» на нову посаду «и.о. главы ВГА Купянского района Харьковской области».

На Куп’янщині викрили колаборанта, який забезпечував окупантів житлом та транспортом

Аби догодити російським ватажкам, лісник забезпечував підбір кадрів для роботи у незаконно створеному органі, організовував незаконну заготівлю та надання лісоматеріалів окупаційній владі для облаштування бліндажів та інших фортифікаційних споруд, що використовувалися військовими держави-агресора проти ЗСУ.

У жовтні правоохоронці затримали зрадника у Харкові. Наразі обвинувачений перебуває під вартою. Його судитимуть у Ленінському райсуді Харкова. Санкція статті передбачає 15 років позбавлення волі або довічне ув’язненння з конфіскацією майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі