У Харкові судитимуть підприємця з області, який підлаштувався під вимоги росіян

За даними слідства, під час окупації селища Шевченкове Куп’янського району власник однієї з крамниць став співпрацювати з російськими військовими. Чоловік отримав дозвіл від окупаційної адміністрації на продовження продажу товарів харчування, напоїв, тютюнових виробів тощо. Про це повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

Половина з 360 колаборантів втекла у РФ разом з російськими військами — Чубенко

Більше того, колаборант звернувся до так званої «податкової служби» при окупаційній адміністрації та надав документи щодо кількості найманих працівників, а також обсягу товарообігу. У подальшому чоловік отримав документ, який посвідчував взяття на облік суб’єктів підприємництва на території селища, а також звільнення від оподаткування до кінця року.

Прокурори направили до Київського райсуду Харкова обвинувальний акт стосовно 60-річного підприємця за фактом провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Чоловіку загрожує штраф, або від 3 до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі