У Харкові вручили підозру підприємцю, який виготовив іржаві буржуйки для оборонців регіону

У червні 2022 року Департамент житлово-комунального господарства Харківської обласної військової адміністрації уклалв договір із фізичною особою-підприємцем щодо покупки у нього буржуйок на 6 мільйонів гривень. Ці печі призначалися для підрозділів поліції, тероборони та військових частин Харківщини.

Як повідомили у пресслужбі поліції регіону, передбачалася покупка тисячі печей відповідно до норм державних стандартів, однак підприємець надав буржуйки неналежної якості. Фактично їх корпус складався зі старих металевих труб з ознаками корозії.

На Харківщині судитимуть військового посадовця, який “заробив” на підлеглих більше мільйона гривень

Відповідно до висновку експертизи, вартість однієї такої печі складає 3509 гривень. Попри це підприємець отримав всі 6 мільйонів гривень, а це більше ніж на 2,5 мільйони гривень більше, ніж загальна фактична вартість наданого товару.

39-річному підприємцю, раніше не судимому мешканцю Харков оголосили підозру за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого в умовах воєнного стану та в особливо великих розмірах. Чоловіку загрожує до 12 років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі