У Харкові встановлять пам’ятник над входом у ХНУ імені Каразіна

У Харківському національному університеті імені Каразіна планують витратити 760 тисяч гривень на реставрацію корпусу й установку пам’ятника Генріху Семирадському. Про це стало відомо з документів, опублікованих в системі Prozorro.

У саду Шевченка відкрили пам’ятник знаменитому акторові

Згідно з проєктом, підрядник повинен буде повністю відремонтувати вхідну групу в корпусі №2. Для цього планують використовувати граніт і теразітову штукатурку з додаванням слюди, а мозаїчне панно буде складатися з смальти, кераміки та природного каменю.

Крім того, над входом в будівлю з боку проспекту Науки хочуть встановити бронзовий пам’ятник відомому художнику. Проєкт був затверджений Департаментом капітального будівництва ХОДА. Всі роботи в пам’ятці архітектури потрібно виконати до 24 жовтня.

В ХНПУ встановили пам’ятник на честь студентів, загиблих в ООС

Уродженець Вовчанського повіту Генріх Семирадський навчався в Харківському університеті, а потім закінчив із золотою медаллю Імператорську Академію мистецтв, після чого жив в Європі. Його пензлю належать картини “Довіра Олександра Македонського лікареві Філіппу» (1870, зберігається в Мінську), “Римська оргія” (1872, Санкт-Петербург), “Грішниця” (1873, там же), “Світочі християнства» (1876, знаходиться в Кракові), а також розпису в московському Храмі Христа Спасителя. Художник був одним з провідних представників пізнього академізму, а його роботи виставлялися в Парижі, Римі, Берліні, Дрездені та багатьох інших містах.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі