У Харкові за 52 мільйони гривень планують розширити кладовище

Комунальне підприємство “Ритуал” виділило гроші на будівництво поховання на проспекті Гагаріна, 362. За вказаною адресою знаходиться міське кладовище №18, також зване “Безлюдівським”. Про плановане розширення стало відомо з системи електронних закупівель Prozorro.

У Харківській області на кладовищі розмалювали надгробки

Згідно з документами, підрядник повинен звільнити від чагарнику та заростей майже 21 гектар території. Потім на цій ділянці проведуть земляні роботи, встановлять бетонний фундамент та побудують будівлю з навісом для техніки. Там же облаштують пішохідні доріжки, встановлять лавочки та урни. Вартість усіх необхідних робіт замовник оцінив у 52,4 мільйона гривень.

Зараз йде процес подачі тендерних пропозицій. При цьому один з потенційних підрядників обурився через формулювання “туалет на чотири очки” в документах та попросив “Ритуал” роз’яснити значення терміна “очко”. Аукціон має відбутися 14 грудня, а всі роботи мають бути виконані до кінця 2023 року.

photo_2021-11-30_11-42-51.jpg

Скріншот з документації КП

Нагадаємо, раніше Департамент житлово-комунального господарства Харківської міськради виділив гроші на ремонт елітної новобудови. Його оцінили в 422 тисячі гривень. Як повідомили в ХАЦ, мова йде про капітальний ремонт багатоквартирного житлового будинку “Культури-22б” в рамках міської програми підтримки ОСББ. За бюджетні гроші планують замінити водогін. На сайтах з продажу нерухомості зазначено, що це будинок преміумкласу, і вартість квартир в ньому стартує від 2000 доларів за квадратний метр.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі