У Харкові заочно судитимуть поліцейського-зрадника, який будував кар’єру при окупантах

Правоохоронці завершили досудове розслідування щодо колишнього поліцейського із селища Шевченкове Куп’янського району Харківської області. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань і Харківській облпрокуратурі.

Встановлено, що після приходу росіян зрадник отримав посаду в місцевому каральному органі окупантів у травні 2022 року. В цей час окупаційна влада активно розбудовувала свою репресивну систему. Тож правоохоронець і став їм у пригоді. Втім посаду отримав не одразу. Спочатку був черговим у відділку, приймав заяви та поглиблював знання російського законодавства, адже діяти потрібно було вже по правилах окупантів.

12 років ув’язнення та конфіскація майна: суд виніс вирок водію “народної міліції” з Ізюма

Через місяць «плідної праці» загарбники офіційно призначили його виконуючим обов’язки старшого дільничного інспектора та видали відповідне посвідчення. А ще за деякий час він став старшим дільничним. За роботу на ворога встиг отримати 100 тисяч російських рублів (50 тисяч в місяць), а далі довелося тікати до Росії, адже Збройні сили України звільнили селище Шевченкове.

Колишній правоохоронець обвинувачується у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного ув’язнення. Зрадника судитимуть заочно у Ленінському районному суді Харкова. 

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі