У ХОДА розповіли, куди витрачатимуть бюджетні кошти у 2022 гоці

Проект обласного бюджету Харківщини на 2022 рік підтримали 100 депутатів Харківської обласної ради. Так само депутатський корпус під час сесії Харківської облради 21 грудня підтримав усі обласні програми, розроблені ХОДА.

“Бачимо, що в Харківській області розвиток регіону та економічна стабільність є пріоритетними для депутатів – так само, як і для керівництва Харківської ОДА. У таких принципових питаннях, як затвердження бюджету та програми соціально-економічного розвитку регіону, жодних розбіжностей у нас не було. Це ще раз говорить про те, що завдання президента України Володимира Зеленського стабілізувати суспільно-політичну ситуацію на Харківщині виконано. Регіон заходить у новий рік стабільним – із робочою облрадою, облдержадміністрацією, затвердженим бюджетом та програмами розвитку. Вважаю, що новий голова Харківської ОДА – після його призначення – зможе працювати спокійно та конструктивно”, – зазначив т.в.о. голови ХОДА Олександр Скакун.

У ХОДА розповіли, які дороги відремонтують наступного року

На брифінгу після сесії облради він наголосив, що в обласному бюджеті передбачено фінансування за всіма важливими напрямками розвитку області. Зокрема, є кошти на підтримку медичних закладів, театрів та концертних установ, сталу роботу сфери соцзахисту та реалізацію соціальних програм у регіоні тощо. А також – передбачені першочергові видатки розвитку: на дорожнє будівництво, продовження реалізації проектів за програмою президента України Володимира Зеленського “Велике будівництво”, виготовлення проектно-кошторисної документації на об’єкти, для будівництва яких потрібно залучити державне фінансування.

Так, за інформацією прес-служби Харківської ОДА, на функціонування закладів охорони здоров’я в обласному бюджеті передбачили понад 413,2 мільйони гривень і ще понад 100 мільйонів – на оновлення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я. Фінансова підтримка для обласних театрів становитиме 98,4 мільйони гривень, ще 63,7 мільйони спрямують на фінпідтримку філармоній, ансамблів, концертних організацій.

До Краснопавлівського водосховища закінчують закачувати питну воду для Харкова – ХОДА

Фізкультурно-спортивні організації отримають з бюджету понад 81,5 мільйони гривень. На реалізацію обласної програми соцзахисту населення передбачили майже 92 мільйони гривень (з них 60,4 мільйонів – на надання адресної допомоги мешканцям Харківської області). Також передбачили видатки на обласні програми розвитку освіти, цивільного захисту, дорожнього господарства тощо. Загалом фінансування обласних програм становить 1,9 мільярди гривень, і збільшуватиметься – відповідні зміни планують внести на першій сесії облради 2022 року.

Коментарі