У Києві двоє бізнесменів намагалися нажитися на військовому спорядженні для Нацгвардії (Фото)

Про це 22 липня повідомили на офіційній Facebook-сторінці Служби безпеки України.

СБУ у Києві ліквідувала незаконну схему продажу захисного військового спорядження, яке ввозили в Україну як гуманітарну допомогу для військових.

За даними слідства, керівник мережі магазинів військового спорядження та директор столичної комерційної структури, отримавши відповідні дозволи, завезли до України партію гуманітарного захисного спорядження для потреб Нацгвардії.

Фігуранти доставили вантаж на власні склади, а потім намагалися незаконно продати майже дві тисячі бронепластин, шоломів та іншої військової амуніції на суму понад вісім мільйонів гривень.

За результатами обшуків, вилучене на складах військове спорядження правоохоронці передадуть українським військовим. Силовики також виявили у спільників 120 тисяч підготовлених до збуту незареєстрованих патронів до вогнепальної зброї.

Обом організаторам незаконної схеми повідомили про підозри у скоєнні злочинів. Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу та взяття під варту.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі