У Люботині завершують будівництво бомбосховища для школи (Фото, Відео)

Будівництво бомбосховища в Люботині, яке розпочалося на початку жовтня 2023 року, вже завершено на 60%.

Як повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, об’єкт розрахований на 400 осіб та повністю забезпечить потреби навчального закладу, на території якого його зводять.

«У 2023 році в захисній споруді були завершені бетонні роботи, також виконана теплоізоляція. Цей об’єкт має гарні темпи будівництва, плануємо до нового навчального року завершити та підготувати для навчання. Наша мета – створити безпечне середовище у кожному закладі. Окрему увагу приділяємо безбар’єрному простору, зокрема, облаштуємо ліфт для маломобільних груп населення», – зазначив Олег Синєгубов.

Загальна кошторисна вартість об’єкта становить 72,9 мільйона гривень. Будівництво відбувається за кошти з фонду ліквідації наслідків збройної агресії та обласного бюджету.

КП “Харківський метрополітен” припинив трансляцію відомостей про пересування міського транспорту з міркувань безпеки

Наразі в захисній споруді проводять внутрішні роботи. Кладка цегли вже завершена, влаштовується захисна бетонна стяжка. Надалі планується виконати гідроізоляційні роботи, благоустрій, утеплення.

Глибина закладання споруди – від 4 до 7 метрів, в залежності від рівня наявного ґрунту. Стіни завтовшки 400 міліметрів та посилене армування.

Освітній заклад, на території якого зводять бомбосховище, у травні 2022 року піддався ворожим обстрілам. Директорка закладу Світлана Волчкова розповіла, що було 4 «прильоти».

«Ми мріємо повернутися до навчання, але розуміємо, що з таким сусідом – це дуже складно. І тому вважаємо, що саме ця захисна споруда є запорукою збереження життя і здоров’я учасників освітнього процесу, адже безпека є першочерговою», — сказала Світлана Волчкова.

Коментарі