У прокуратурі розповіли, що відповідала мати Миколи Харківського на допиті

Мати 16-річного Миколи Харківського, якого звинувачують у скоєнні смертельної ДТП на її авто, запевняє, що не знає, як ключі від авто опинилися у сина. Про це повідомив прессекретар прокурора області Дмитро Чубенко.

“Приймемо будь-яке рішення суду”, – мати Миколи Харківського поспілкувалася з журналістами

Мати підозрюваного Марина Дегтяр під час допиту розповіла правоохоронцям, що живе з дітьми в Харкові окремо від чоловіка. У 2008 році вона придбала автомобіль Dodge та сама ним керувала. У чоловіка водійських прав немає. Один ключ та техпаспорт жінка завжди мала при собі, а другий – зберігала вдома.

Марина Дегтяр заявила, що не вчила дітей керувати автомобілем та не дозволяла цього робити. Коли дізналася про притягнення сина до адміністративної відповідальності за стрілянину в супермаркеті, провела з ним виховну роботу. У той момент мати перебувала за кордоном.

Пізніше мати продала Dodge та почала шукати за допомогою знайомого нову машину. 19 жовтня 2021 року купила Infinity. Машина була з дефектами, тому жінка передала одні ключі знайомому, щоб він займався ремонтом, та поїхала за кордон. Другий ключ та техпаспорт харків’янка відвезла з собою.

Про смертельну аварію на проспекті Гагаріна за участю сина Марина Дегтяр дізналася наступного дня після ДТП. Мати заявляє, що не знає, як за кермом авто опинився Микола. Також жінка розповіла, що з 2021 року періодично їздить на роботу до Німеччини.

У пресслужбі прокуратури додали, що відносно батьків порушили кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу: за допуск до керування транспортними засобами людей, які не мають права керувати, і за невиконання батьківських обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки. Підозру батькові та матері Миколи Харківського поки не висували, слідство триває.

Стало відомо, чим займаються батьки 16-річного водія Infiniti, та де він навчався

Нагадаємо, ввечері 26 жовтня на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської сталася смертельна ДТП. 16-річний водій Infiniti проїхав на заборонний сигнал світлофора і зіткнувся з автомобілем Chevrolet Aveo. В результаті аварії 58-річний водій Chevrolet загинув на місці аварії. Також важкі травми отримали троє пасажирів Infiniti – їх госпіталізували в реанімаційне відділення міської лікарні швидкої та невідкладної допомоги. За фактом ДТП слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 286 Кримінального кодексу України (“Порушення правил безпеки дорожнього руху”). 16-річного водія Infiniti Миколу Харківського затримали, йому загрожує до восьми років в’язниці.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі