У Запоріжжі СБУ заблокувала ворожу ботоферму, яка закликала донатити окупантам

СБУ в Запоріжжі заблокувала діяльність потужної прокремлівської ботоферми, де кілька тисяч ботів поширювали дезінформацію про обстановку на Південному фронті, популяризували російські окупаційні угруповання, дискредитували Командування Сил оборони, підбурювали українських громадян ухилятися від мобілізації, а також активно і наполегливо закликали донатити на підтримку російських терористів.

Як першоджерело деструктивного контенту використовувався Телеграм-канал пропагандиста терористів Рогова, який представляє окупаційну адміністрацію Мелітополя.

СБУ завершили службове розслідування у справі ексглави Баканова

Вже на старті діяльності ботоферма налічувала майже 2 тисячі фейкових акаунтів, через які відбувалося поширення проросійських наративів нібито від імені місцевих жителів.

Планувалося, що ця ботоферма повинна була стати “ударною силою” в проведенні масштабних інформаційних диверсій агресора в прифронтових районах області.

За даними слідства, незаконну діяльність організував місцевий фахівець інформаційних та телекомунікаційних технологій.

В Одесі викрили наркоторговця, який продавав “Альфа-PVP”, “LSD”, екстазі та амфетамін (Фото)

Комп’ютерна техніка була розміщена в одному з орендованих офісних приміщень в центрі міста, воно дозволяло щодня реєструвати нові анонімні облікові записи в соцмережах, включно з тими, які заборонені в Україні.

У рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж або мереж електрозв’язку) триває розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення винних до відповідальності.

Коментарі