У Запоріжжі сталася масштабна пожежа: на площі 1000 квадратних метрів горів пластик (Фото)

Про це 13 вересня повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух.

“Майже все місто бачило дим і вдихало наслідки горіння на відкритому майданчику підприємства з переробки вторинної сировини. Горіли фасовані брикети пластикових пляшок на площі 1000 квадратних метрів. Тільки для локалізації пожежі рятувальникам знадобилося 40 хвилин, 13 одиниць техніки та 55 осіб особового складу! Через 2,5 години вдалося повністю локалізувати пожежу”, – йдеться у повідомленні.

За словами Олександра Старуха, горіння вторинної сировини протягом такого тривалого часу в густонаселеному місті може нести тяжкі наслідки, це локальна екологічна катастрофа. Здоров’я людей – під загрозою!

“Чекаємо від правоохоронців перших результатів слідства, які мають відповісти на головне питання. Хто та як утилізував пластик на території обласного центру? Хто це дозволив, та хто контролював? Компетентні органи слідство розпочали”, – написав голова Запорізької ОВА.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі