Учаснику телешоу “Україна має талант” з Харкова оголосили підозру в колабораціонізмі

59-річному харків‘янину Сергію Агаркову заочно повідомлили про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, чоловік обійняв посаду «заместителя мера» окупованої на той час Балаклії. Колаборант так зрадів «посаді», що публічно зрізав табличку з іменем голови Ізюмської РДА. Згодом наприкінці липня 2022 року він вже став «головою» так званої «Борівської військово-цивільної адміністрації». 

Батько загиблого молодика з Куп’янська, який розтрощив державний герб, також виявився колаборантом

Як «голова» псевдоадміністрації він проводив службові наради з керівниками комунальних підприємств та державних установ, що функціонували під час окупації смт Борова. Крім того, «посадовець» організовував подання запитів до РФ, в яких зазначав потреби цих підприємств та установ, з проханням, аби російська влада допомогла їх вирішити. 

У 2010 році Агарков брав участь у телешоу “Україна має талант”, де бив себе сокирою у живіт, засовував у ніс цвяхи і ковтав факел, що горів. Підозрюваний мав антиукраїнську позицію ще з 2014 року: був ватажком організації «Союз народного единства» та одним з авторів сепаратистського проєкту «Дорожная карта Новороссии». Згодом він поїхав до РФ.

Напередодні деокупації колаборант втік з Борової разом із російськими військовими. Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваного у розшук. 

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі