Українські військові фактично знищили угруповання “Вагнера” під Бахмутом, – Череватий

Згідно з виступом Сергія Череватого, речника Східного угруповання Збройних Сил, безславна історія російського приватного військового підрозділу “вагнер” наближається до завершення. Він заявив, що практично всі члени цього угруповання були знищені українськими Збройними Силами під Бахмутом.

Про це він заявив в ефірі національного телемарафону.

Крім того, Сергій Череватий зазначив, що українські Збройні Сили стежать за конфліктом між очільником “вагнерівців” Євгеном Пригожиним та військовим керівництвом Росії. Він вважає, що знищення “вагнерівців” може означати кінець існування цього приватного військового підрозділу.

“Ми спостерігаємо за радіоперехопленнями та зверненнями Пригожина в ефірі. У нього є тертя і конфлікт з командувачем “операцією” – Герасимовим. Сам Пригожин та його терористи ображали військове керівництво країни-агресора, у тому числі, Герасимова. Природньо, що у них є якісь тертя і небажання допомагати йому, і навпаки – у Пригожина є бажання зберегти свою військово-політичну суб’єктність, стати вагомою фігурою, яка впливає на прийняття процесів у росії. Проте доблесть і майстерність ЗСУ, які фактично знищили угрупування “вагнера”, перешкоджає цьому. Вони суттєво зазнали втрат і, можна сказати, що більша частина полягла на бахмутських полях”, – заявив Череватий.

Особу військового, якого росіяни розстріляли за “Слава Україні”, ще не встановлено – ОПУ

Зі слів речника Східного угруповання Збройних Сил також випливає, що ситуація на Бахмутьскому напрямку зараз під повним контролем українського командування. Він пояснив, що будь-які тактичні дії — незалежно від того, чи це відступ, чи наступ, — проводяться з метою збереження військових та їх потенціалу.

“І ці їхні похвальства (росіян – ред.), якщо вони заходять в якійсь там невеликі мікрорайончики, де після цього їх накривають шаленим вогневим валом – це дуже умовне досягнення. І якщо ви простежите за Телеграм-каналами їхніх воєнкорів, то це вже стало тенденцією. Не маючи великих успіхів, не маючи головної мети прориву — нашої оборони, вони постійно наголошують, що взяли, там, якийсь бугорок, або вийшли на невеличку висоту. Треба дивитися на глобальні речі, такі, як те, що вони не можуть прорвати оборону, і не можуть досягти результату, щоб серйозно нанести нам шкоду”, – констатував Череватий.

Коментарі