Ув’язнені Харківського СІЗО ошукували українців через інтернет-оголошення

Відбуваючи покарання у харківському СІЗО, зловмисники займалися інтернет-шахрайством, розміщуючи оголошення на OLX, Instagram, RST та інших майданчиках. Слідство встановило, що аферисти діяли тривалий час на всій території України і скоїли близько 50 злочинів. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області.

Шахраї двічі ошукали киянина, який хотів незаконно виїхати за кордон

Про шахрайські дії харківські правоохоронці дізналися від рівненських колег. На початку серпня надійшла інформація про постраждалу 23-річну мешканку Рівненської області. Дівчина через відому платформу онлайн-оголошень хотіла придбати доїльний апарат, за який перерахувала на банківську картку 4 400 гривень, але товар так і не отримала. В ході проведення оперативних заходів правоохоронці встановили, що особи, які можуть бути причетні до скоєння даного правопорушення, перебувають у слідчому ізоляторі Харкова.

Шахраї придумали нову схему вимагання грошей: під ударом – сім’ї військових

Шахраями виявилися двоє чоловіків 24 та 25 років, засуджені за вчинення грабежу, розбою, шахрайства та створення злочинної організації. В ході обшуку камери слідчого ізолятора у вказаних осіб поліцейські вилучили три мобільних телефони, у яких було встановлено мобільні додатки кількох українських банків. На картки цих установ потерпілі пересилали грошові кошти, які надалі шахраї банківськими переводами онлайн перераховували своїм посібникам, що знаходяться на волі. Зараз тривають подальші слідчі дії.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі