В деокупованому Куп’янську виявили схованку з документами правоохоронців-зрадників

Важливі документами окупанти не встигли знищити під час відступу. У приміщенні окупаційного псевдоправоохоронного органу в Куп’янську російські загарбники зберігали кадрові документи більшості псевдополіціянтів, які працювали на ворога.  

Серед вилученого: документи та особові справи псевдополіцейських, характеристики, трудові договори, пояснення, в яких зрадники зливають дані учасників АТО/ООС, та пояснення, що вони самі не були учасниками АТО/ООС. Також знайдені табелі обліку робочого часу, копії паспортів, у тому числі російських, які зрадники встигли отримати у Куп‘янську, фотографії для особових справ, анкети, накази про призначення на посаду. 

Лікар-колаборант з Ізюма напередодні звільнення міста втік до РФ

Як повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури, вилучені правоохоронцями документи є підґрунтям для відкриття кримінальних проваджень за фактами держзради та колабораційної діяльності.  Щодо осіб, які вже є підозрюваними або обвинуваченими, матеріали будуть використані як докази, а також долучені до справ для повного та всебічного розслідування.

Наразі за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури вже повідомлено про підозру 42 особам за фактом держзради, вчиненої в умовах воєнного стану і ще 3 зрадникам — за фактом колабораційної діяльності. До суду направлено 6 обвинувальних актів.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі