В Ізюмі розпочали перепоховання загиблих: 143 тіла ще не ідентифіковані (Відео)

В Ізюмі Харківської області розпочали поховання тіл ексгумованих ізюмчан. Як повідомив заступник начальника місцевої військової адміністрації Володимир Мацокін, поховання проводиться на міських кладовищах там, де дозволяє ситуація з мінуванням. Крім того, на кладовищі на вул. Василя Стуса ( колишеня Некрасова ) виділили окрему ділянку.

За словами віцемера, на сьогодні ховають від 10 до 12 тіл на тиждень. Весь процес відбувається у тісній взаємодії з рідними померлих. Витрати на поховання взяла на себе міська влада. Скільки буде тривати цей процес, поки невідомо.

В Ізюмі ексгумували тіло 6-річного хлопчика, який загинув через обстріл росіян

Як повідомила старша слідча Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Харківській області Людмила Подбой, з найбільш масового поховання в Ізюмі вилучили 451 тіло. На сьогодні залишаються неідентифікованими 143 тіла.

Рідні звертаються до поліції з заявами про проведення ексгумацій тіл з місць стихійних поховань з метою фіксації факту смерті, як воєнного злочину, документального оформлення відповідно до вимог законодавства та перепоховання.

“Експертиза молекулярно-генетична триває десь понад один місяць. Проте через велику кількість молекулярно-генетичних експертиз цей термін подовжується”, – пояснила Людмила Подбой.

Тривалість експертиз, зокрема по встановленню ДНК-профілів загиблих, обумовлена ще і складністю їх проведення, а також необхідністю в окремих випадках проводити повторні та порівняльні експертизи.

Переважна кількість людей загинули внаслідок масованих обстрілів з РСЗВ та авіаційних ударів росіян в березні-квітні минулого року. Околиці міста та села зазнавали обстрілів весь час до контрнаступу ЗСУ у вересні.

Неіндентифіковані тіла зберігаються в судово-медичних закладах. Після завершення повної ідентифікації, у разі не встановлення їх осіб, вони будуть поховані на підставі Закону України «Про поховання та похорону справу».

Особи, які вважають, що це можуть бути їх родичі, можуть звернутись до Слідчого управління поліції в Харківській області.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі