В Києві пенсіонерка вдяглась у радянську військову форму та намагалася пройти до Парку Слави (ВІДЕО)

Сьогодні в Києві пенсіонерка намагалася пройти до Парку слави, демонстративно одягнувшись у радянську військову форму із забороненою символікою тоталітарного радянського режиму. Про це повідомив кореспондент “УНІАН” з місця подій.

Жінка на ім’я Галина Савченко стверджувала, що вона представляє “Всеукраїнську спілку радянських офіцерів”. Вона намагалася пройти до Парку Слави у військовій пілотці, на якій була добре помітною радянська символіка – червона зірка із серпом та молотом.

Поліцейські, які чергували в парку, попросили жінку зняти радянську символіку, публічна демонстрація якої заборонена українським законодавством. Однак пенсіонерка ігнорувала ці вимоги. Зрештою поліцейським довелося скласти на громадянку протокол про адміністративне правопорушення.

Новину про “подвиг” жінки одразу ж поширили російські пропагандисти та ЗМІ.

Досьє на Галину Савченко є у базі “Миротворця”. В ньому сказано, що жінка народилася у 1949 або 1950 році (тобто не має жодного стосунку до ветеранів війни з нацизмом) і брала участь в “антидержавних акціях” та займалася “антиукраїнською пропагандою”. Зокрема жінка закликала підконтрольних Росії бойовиків угруповання “ДНР” до “звільнення” всієї України.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі