В Україні засудили агента ФСБ, який скоригував ракетний удар по аеродрому “Краматорськ”

Суд покарав російського агента, який збирав інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ на східному напрямку, а також скоригував ракетний удар РФ по летовищу “Краматорськ”. Чоловік проведе у в’язниці дев’ять років. Про це 1 вересня повідомили у Службі безпеки України.

Поліція оголосила підозру колаборантці з Ізюма Харківської області

Зловмисника затримали на Донеччині наприкінці травня. Під час розслідування з’ясували, що його російським куратором є кадровий співробітник дев’ятого управління п’ятої служби ФСБ Олексій Шингірьов. За його завданням агент розвідував позиції командних пунктів та логістичних складів українських військ та приховано спостерігав за об’єктами. Ці відомості окупанти використовували для ракетних ударів по інфраструктурним об’єктам аеродрому “Краматорськ”.

Для передачі розвідінформації зловмисник використав один із месенджерів. Зібрані відомості розміщував у спеціально створених представниками ФСБ закритих групах, таких як “Канал для своїх”, “На крилі”, “ЛНР14”, а також приватних чатах.

На Херсонщині нардепа-колаборанта застрелили у власному будинку – соцмережі

Суд визнав зловмисника винним за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (“несанкціоноване поширення інформації про спрямування, переміщення зброї, озброєння та бойові припаси в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України, вчинене в умовах військового стану”).

Коментарі