В Ужгороді чоловікам у тренажерному залі видали повістки: у ТЦК заявили, що це законно (Відео)

У соцмережах поширили відео, як в Ужгороді працівники ТЦК вручили повістки чоловікам прямо в тренажерному залі. Очевидці повідомили, що повістки видали як відвідувачам, так і тренерам.

У Закарпатському ОТЦК та СП заявили, що їх працівники у законний спосіб продовжують в рамках мобілізаційних заходів вручати повістки.

“На нашу думку, ті чоловіки призовного віку, які свідомо уникаючи військової служби, займаються у спортивних залах або розважаються у відпочинкових комплексах, не є привілейованими порівняно з військовослужбовцями ЗСУ, які у непростих умовах тримають оборону і б’ють ворога Принагідно наголошуємо, що вручення повістки не означає, що призовника одразу забирають на війну. Ні! Спочатку уточнюються дані, призовник проходить медичний огляд і вже тільки після цього, якщо людина придатна до служби, видається мобілізаційне розпорядження. Відтак призовник їде вчитися”, – повідомили у Закарпатському ОТЦК та СП.

Також додали, що у ЗСУ є чимало військових спеціальностей, які не передбачають безпосередню участь у веденні бойових дій, але є важливими для підтримки фронту.

“Кожен або кожна з вас може ознайомитися на сайті ЗСУ з переліком цих спеціальностей, стати на військовий облік, отримувати гідну зарплату і разом з тим допомагати своїй країні у скрутний час”, – зазначили в Закарпатському ОТЦК та СП.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі