Вдягав російську військову форму і обшукував будинки у Бучі: прихильнику “русского мира” повідомили про підозру (Фото)

Правоохоронці затримали мешканця Київської області, який надавав допомогу російським окупантам. Про це 19 жовтня повідомили в Офісі генерального прокурора України.

За даними слідства, фігурант із проросійськими поглядами під час окупації міста Буча добровільно погодився співпрацювати із загарбниками.

Чоловік одягав військову форму російських окупантів, отримував від них зброю. На ворожому БТР разом із невстановленими військовослужбовцями країни-агресора він приїхав до одного із дворів населеного пункту. У будинку місцевих мешканців фігурант шукав військовослужбовців ЗСУ та певну символіку.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Чоловіка затримали. Йому повідомили про підозру за статтею 111-1 (“колабораційна діяльність”) КК України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі