Віцемер Харкова звинуватила журналістів у “нагнітанні паніки” навколо пацієнтів з COVID-19

Заступник мера Харкова Світлана Горбунова-Рубан розкритикувала новинні ресурси, які пишуть про проблеми з госпіталізацією хворих з коронавірусом. На думку чиновниці, ситуація непроста, проте медустанови справляються. Про це вона заявила на сьогоднішньому брифінгу.

У Харківській області за добу COVID-19 захворіли 823 людини

Нагадаємо, раніше в міському Telegram-каналі “Труха” з’явилося відео, на якому пацієнта з сатурацією 32% не забирають до лікарні. Співробітники швидкої допомоги розмовляють зі старшим лікарем, який відповідає, що у нього немає місць. Автори записи стверджували, що проблема вирішилася лише після погрози викликати поліцію.

Питання про цю ситуацію викликав ряд звинувачень з боку віцемера. Вона заявила, що через інсинуацій і домислів, які не відповідають реальному стану справ, у Харкові з’явилися панічні настрої. Про це, за словами Горбунової-Рубан, свідчать вимоги госпіталізувати людей, яким не потрібна киснева підтримка.

“Ось ці ваші гіпертрофовані інформаційні сюжети, які ви запускаєте по різних каналах, вони викликають серед людей непотрібну паніку. Цього не можна робити, ви завдаєте шкоди цим, невже незрозуміло? Тому люди починають вести себе неадекватно”, – заявила чиновниця.

У Харкові за минулий тиждень від коронавірусу померли троє медиків

За її словами, місто готове до боротьби з COVID-19. Через вірус медики завантажені, проте вони справляються. Після цього віцемер заявила, що медицина стала “полем бою для передвиборної кампанії”.

Нагадаємо, станом на ранок 18 жовтня в Харкові були зайняті всі 719 точок з потоковим киснем. Щодня коронавірус діагностують у сотень людей – вчора захворів 881 житель міста, в неділю – 379 чоловік, а в суботу – 697. Волонтер і голова благодійного фонду “Свої” (займається розподілом кисневих концентраторів) Леся Литвинова раніше повідомила, що 3/4 дзвінків до ній надходить з Харкова, де не вистачає місць у лікарнях і люди залишаються помирати вдома.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі