Віцемерами Харкова стали два ексчиновника з мільйонами та гектарами землі

У харківській мерії з’явилися два нових заступники міського голови. Таке рішення прийняли вчора ввечері на позачерговій сесії міськради.

Заступником міського голови – директором Департаменту житлово-комунального господарства призначили Віталія Мірошника. Заступником міського голови з питань цифрової трансформації став Сергій Кузьмін.

Харківську митницю очолив колишній СБУшник з Одеси

Також депутати міськради вирішили реорганізувати Департамент територіального контролю і земельних відносин та створити замість нього два нових департаменти: земельних відносин і з інспекційної роботи. Перший підрозділ контролюватиме використання земель комунальної власності, другий – буде здійснювати державний архітектурно-будівельний контроль, а також контроль у сфері благоустрою та парковки. Зміни в структурі міськради почнуть діяти з нового 2022 року.

Як писав Newsroom, новоспечений заступник мера Віталій Мірошник раніше був головою Вовчанської РДА. Чиновник задекларував автомобіль Mitsubishi Pajero 2007 року випуску, 220 тисяч доларів готівки, 850 тисяч гривень спільних заощаджень з дружиною і ще 55 тисяч гривень в минулому році Мірошник отримав в якості держдопомоги по безробіттю.

Новий віцемер Сергій Кузьмін раніше керував Державною архітектурно-будівельною інспекцією, але через пів року його звільнили. Чиновник задекларував 50 земельних ділянок під Києвом, квартиру площею 204 квадратів в самій столиці, а також два автомобілі класу люкс.

У ХОДА через рік змогли призначити нового голову обласного управління охорони здоров’я

Нагадаємо, з посади заступника міського голови – директора Департаменту житлово-комунального господарства за власним бажанням звільнився Семен Сирота. Своє рішення він пояснив тим, що недавно переніс операцію на серці і потребує реабілітації. Сирота хоче стати директором КП “Харківське ремонтно-будівельне підприємство”, яке очолював до переходу в мерію.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі