Вів антиукраїнський Telegram-канал та виправдовував агресію РФ проти України: у Рівному затримали місцевого мешканця (Фото)

Правоохоронці викрили мешканця Рівненської області, підозрюваного у сприянні російським окупантам. Про це 24 жовтня повідомили у Офісі генерального прокурора України.

За даними слідства, мешканець обласного центру адміністрував антиукраїнський Telegram-канал. У соціальній мережі чоловік неодноразово виправдовував збройну агресію росії проти України. Крім цього, фігурант поширював дані про місця дислокації підрозділів ЗСУ та сил територіальної оборони, які могли використовуватися ворогом для завдання ударів.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Чоловіку повідомили про підозру за статтею 114-2 (“несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойові припаси в Україну”), 263 (“незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами чи вибуховими речовинами”), 436-2 (“ виправдання, визнання правомірним, заперечення збройної агресії росії проти України”) КК України. Наразі фігурант перебуває під вартою.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі