Військові РФ завдали артилерійського удару по будівлі, в якій утримувалися українські полонені

Про це 29 липня повідомили на офіційній Facebook сторінці Генерального штабу Збройних сил України.

Збройні сили російської федерації здійснили прицільний умисний артилерійський обстріл виправної установи в населеному пункті Оленівка Донецької області, де, в тому числі, утримувалися українські полонені.

У Генштабі ЗСУ зазначають, що своїми діями російська армія мала на меті злочинну мету — звинуватити Україну в скоєнні “військових злочинів”. Крім цього, окупанти спробували приховати тортури над полоненими, а також розстріли, які відбувалися там за наказами окупаційної адміністрації та командування збройних сил росії на тимчасово окупованій території Донецької області. Наслідки обстрілу уточнюються.

“Ракетні війська та артилерія ЗСУ завдяки отриманій від країн-партнерів високоточній зброї завдають виключно точних ударів тільки по військових російських об’єктах. ЗСУ у повному обсязі неухильно дотримуються принципів і виконують норми міжнародного гуманітарного права, ніколи не вели і не ведуть обстріл цивільної інфраструктури, тим більше місць, де, ймовірно, утримують військовополонених побратимів”, — повідомили у Генштабі ЗСУ.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі