Влаштувався охоронцем до окупантів: суд дав колаборанту з Харківської області 4 роки з конфіскацією майна

46-річний мешканець Балаклії у червні минулого року погодився на пропозицію одного з керівників місцевої окупаційної поліції та почав працювати охоронцем на ринку. На цій посаді він слідкував, щоб усі торговці неухильно сплачували представникам окупаційної влади “містове”, а також супроводжував і охороняв жінку-касира, яка ці гроші збирала.

Крім цього, рашисти зобов’язали його ще й охороняти вночі аптеку, куди вони завезли з території росії ліки для власних потреб та для продажу мешканцям окупованих районів.

Відповідав за надання комунальних послуг при окупантах: у Харківській області викрили ще одного колаборанта

Як повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, колаборанта було викрито і затримано у жовтні минулого року під час стабілізаційних заходів на деокупованих територіях.

На підставі зібраних Службою безпеки доказів Київський райсуд Харкова визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) та призначив йому покарання — 4 роки позбавлення волі з конфіскацією усього особистого майна. До того ж, вироком суду зрадник позбавлений права протягом 10 років обіймати посади в органах державної влади і місцевого самоврядування та займатися діяльністю, пов’язаною з наданням публічних послуг. Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі