Внаслідок обстрілу Харкова вибито частину вікон та вітражів у Держпромі

Держпром — пам’ятка архітектури й містобудування національного значення — був пошкоджений внаслідок російських ракетних ударів по центру Харкова учора 2 січня. Як розповів “Суспільне Харків” директор Держпрому Микола Чехунов, у нас будівлі вибиті вікна та вітражі.

Ще вчора працівники почали закривати вибіті вікна ОСБ-плитами. За словами Чехунова, всередині якихось великих пошкоджень немає.

“Поранених не було. Це до початку робочого дня сталося, а тому людей не було у будівлі. А наші люди, які працюють цілодобово, то вони не постраждали”, — повідомив Микола Чехунов.

Внаслідок обстрілу Харкова в головному корпусі Університета ім. Каразіна розбито 550 вікон (Фото)

“Пошкодження, які відбулися сьогодні зачепили майже всю північно-західну частину будівлі. Там деформовані та вибиті вікна. Обсяг, який там є, то це дуже масштабні роботи. Сьогоднішні пошкодження впливають на стан будівлі, бо порушення температурного режиму може призвести до пошкодження внутрішнього оздоблення, а це досить серйозна проблема. Всередині Держпрому велика кількість дерев’яних конструкцій, яким це буде дуже шкідливо”, — сказав “Суспільному” архітектор Віктор Дворніков.

ЮНЕСКО взяло харківський Держпром під посилений захист

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі