Водія BlaBlaCar спіймали на контрабанді наркотиків: суд виніс вирок

Дергачівський районний суд Харківської області виніс вирок водієві, який намагався провезти наркотики в Україну. Чоловік визнав свою провину і пішов на угоду зі звинуваченням. Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

На “Гоптівці” затримали автомобіль з наркотиками

Інцидент стався 3 червня 2017 року на пункті пропуску “Гоптівка”. Водій Jaguar X-Type разом з двома попутниками, яких він знайшов за допомогою сервісу BlaBlaCar, намагався перетнути російсько-український кордон. При цьому в його барсетці лежав “Кіндер-сюрприз”, всередині якого був згорток з канабісом. Про це фігурант не повідомив ні своїм попутникам, ні митникам. Однак під час перевірки силовики знайшли “схованку”.

В ході розгляду приватний підприємець визнав свою провину та уклав угоду зі слідством. За контрабанду наркотичних речовин його засудили до п’яти років позбавлення волі з роком випробувального терміну. Суд також зобов’язав повернути 128 тисяч гривень застави спадкоємцям заставодавиці, яка померла за час розгляду. Вирок не набрав чинності та може бути оскаржений в апеляції.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі